Jeg har ødelagt min cykel med vilje flere gange

Mit ansigt, når jeg prøver at finde ud af, hvordan en cykelpumpe virker.

 

Jeg lider af angst. Den angst er ofte forbundet med nogle helt almindelige dagligdagsting. F.eks. får jeg svedige hænder, hjertebanken og en ubehagelig snurrende fornemmelse i halsen, når jeg står i en stor frugt og grønt-afdeling og skal vælge, hvad jeg skal have. Jeg tror, at det er, fordi der er så meget frugt og grønt, som ikke er pakket ind. Der ligger bare peberfrugter, zucchinier, auberginer, blomkål og alt muligt andet fremme, som alle kan røre ved. De kan pille ved dem alle sammen i bunken, indtil de finder lige præcis den peberfrugt, som taler til dem. Men det handler nok mest om, at jeg sjældent har lyst til at købe grøntsager, men føler, at jeg bliver nødt til at gøre det, for hvis jeg kun lægger ost, brød og vin i min kurv, så vil folk dømme mig, når der nu er så stort og lækkert et udvalg af frugt og grønt. Jeg føler nogle gange, at alle folk i den pågældende butik kun er der for at tjekke om jeg køber grøntsager. Og jeg er da godt klar over, at det er voldsomt narcissistisk. Som om jeg er Jim Carrey i The Truman Show. Men det vil altså sige, at min angst kan blive trigget, hvis jeg er i en situation, som jeg i forvejen ikke er vild med og der samtidig er fremmede mennesker omkring mig.

 

Det er dog ikke hver eneste gang, jeg står i en frugt og grønt-afdeling, at jeg får det slemt, men der er en anden situation, som jeg slet ikke kan klare og gør alt for at undgå. Og det er at bruge en cykelhandlers cykelpumpe. Du ved, den der man må bruge gratis, der er ude foran alle cykelhandlere.

 

Jeg er sygt bange for at komme til at pumpe for meget luft i mine dæk, så de springer (for ja, det skete engang for mig). Jeg er bange for, at jeg ikke får sat pumpen ordentligt på den der lille tut på dækket, så der slet ikke kommer noget luft ind i, og jeg bare står der i en evighed og pumper og pumper, uden der sker en skid (det er også sket). Så er jeg bange for, at jeg glemmer at skrue den der sorte hætte af tutten, så jeg står og fumler med pumpe og behættet (ja, det er et ord nu) tut og ender med at ødelægge et eller andet (ja, jeg er en cykelidiot, for dette er også sket for mig). Så er jeg bange for, at jeg kommer til at falde i cykelpumpeslangen (du har forhåbentligt forstået, hvor det her bærer hen. Ja, det er sket for mig. Flere gange). Så jeg har en stor samling af traumatiske cykelpumpeoplevelser (hvad snakker du om?! Det er bestemt ikke overdramatisk at kalde de oplevelser traumatiske), og det betyder, at jeg nægter at pumpe luft i mine dæk ever again.

 

 

De fleste andre mennesker ville nok tænke, at så spørger man da bare en af medarbejderne i cykelhandleren, om de vil hjælpe. Men nej. For hvem fanden kan ikke finde ud af at bruge en simpel cykelpumpe? Det er for pinligt at være et voksent menneske og gå ind og spørge et andet voksent menneske om de vil pumpe luft i ens cykeldæk. Derfor er jeg kommet frem til, at der kun findes én semi-tilfredsstillende løsning, og det er at ødelægge et eller andet på min cykel, som alle ikke bare går ud fra, at man selv kan fikse. Jeg har ødelagt mine gear, min forbremse og kastet min cykel ind i en mur gentagne gange, så der ville være et eller andet, der nok skulle rettes eller strammes. Når det er gjort, så trækker jeg min cykel hen til cykelhandleren, fortæller hvad der er galt, og inden jeg smutter ud ad døren, siger jeg henkastet ”og du må også gerne lige pumpe lidt luft i mine dæk, de trænger sikkert til det”.

(Visited 969 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • At stå i køen til kassen og øve hvad man skal sige, hvordan man skal sige det og overveje ca 5 gange om man skal have bonen med eller ej. At være skrækslagen for hvordan man bedst muligt undgår gadesælgerne, hus-forbi-sælgerne eller andet på den mest venlige måde. At føle enhver muskel i kroppen spænde op i det sekund nogen beslutter sig for at sætte sig ved siden af en i bussen. At være så meget oppe i hovedet på en selv, og overveje enhver bevægelse eller ethvert ord som bliver sagt højt.

    Med andre ord – Jeg kender social angst bedre end de fleste 😉

  • Åh hvordan kan du se hvad der forgår inde i mig og mit hoved.
    Detctog mug 1 måned før jeg tog tilløb til at gå til cykelhandleren fordi jeg var bange for han ville syntes jeg var dum. Og så var han den sødeste lækre cykelmand der fandtes……

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *