Udtrykket “the Friend Zone” skal dø

Women don’t owe men shit.

 

”The Friend Zone”: Et udtryk, som er designet til at få dig til at tænke på en sød og småkikset fyr, der bare gerne vil fylde dit hjem med roser, mens du er på arbejde og lave mixtapes med tidens største ballader til dig. Alt imens du løber rundt og kaster dine bryster efter alle mulige andre mænd, men aldrig ham, og det er rigtig synd for ham, fordi han fortjener at blive begravet i dine bryster, siden han har behandlet dig med respekt i flere uger.

 

”The Friend Zone” lyder umiddelbart som et kønsneutralt udtryk, som kan ramme alle. Dog er det yderst sjældent, at man hører en kvinde fortælle, at hun er blevet ”friend zoned” af manden, hvis penis hun gerne vil slikke lidt på. Det er, fordi kvinder godt ved, at de ikke har ret til en mands krop, bare fordi hun har lyttet til hans fortælling om dengang han tæskede sin ven Brian i armlægning på Damhuskroen.

 

Til gengæld hører man ofte mænd brokke sig over, at de har brugt tid og energi på en kvinde, som så har den frækhed at afvise hans romantiske/seksuelle tilnærmelse, på trods af, at han har åbnet døre for hende og sendt hende søde godnat-beskeder flere uger i streg.

 

Now, lookie here: Fordi en mand udviser almindelig respekt og høflighed over for en kvinde i hans liv, betyder det ikke, at den kvinde skylder ham kærlighed, kys, blowjobs eller noget som helst andet. Hvis en mand bliver fornærmet over en afvisning fra en kvinde, som han har behandlet pænt, then he’s a douchebag who never really cared about that woman.

 

Det er ofte manden, som beskriver sig selv som ”one of the good guys”, og som hele tiden viser dig opmærksomhed, fordi han har lært – gennem film, serier, sange, kultur – at han skal ”kæmpe for det han vil have”, og hvis han gør det længe nok, så vinder han prisen (læs: kvinden). Det er manden, som ikke forstår et vink med en vognstang, fordi han ignorerer alle dine signaler, da han er overbevist om, at han sagtens kan overtale dig. Vi har lært både mænd og kvinder, at det er hella romantic, når en mand bliver ved med at jagte en kvinde, men hvis vi vender rollerne, kan vi se, hvor fucked det er. Hvis en kvinde bliver ved med at dukke op ved en mands hjem uanmeldt, hvis hun sender ham beskeder hver dag, hvis hun liker alt han lægger op på Facebook og Instagram, så er hun desperat og ynkelig.

 

Vi har så længe portrætteret kvinder som priser, der kan vindes, som byttedyr, der skal nedlægges, som forvirrede tøser, der bare skal overtales, at det er blevet en selvfølge for mange mænd, at når de er søde og venlige over for kvinder, så skal de have noget igen, og som regel er det i form af kys, kærlighed og kæleri.

 

 

Jeg har flere gange hørt mænd sige noget i stil med ”men hvorfor fortalte hun mig ikke meget tidligere, at hun ikke var interesseret?” Måske er det, fordi hun troede, at du rent faktisk var hendes ven, og at det var derfor, at du spurgte ind til hendes dag og købte en is til hende, da I gik en tur. Måske er det, fordi du nægtede at lytte til alle de gange, hun faktisk sagde, at hun ikke var interesseret, fordi du var overbevist om, at hun bare ikke vidste, hvad hun egentlig ville have. Måske er det, fordi du bare ikke fylder nok i hendes tanker, og derfor tænkte hun slet ikke på dig og dine følelser. Uanset, hvilken grund, så har du ikke ret til hendes krop eller tid.

 

Udtrykket ”the Friend Zone” lyder måske som et ufarligt og lidt komisk fænomen, men der kan ligge meget mere i det. Mænd kan blive ganske ubehagelige, hvis de bliver afvist, når de føler, at de har en ret til den pågældende kvinde, eller til kvinder generelt. Her er en artikel om den sørgelige Rasmus Nøhr og de misogyne Incels.

Som Seinabo Sey synger:
I don’t have to walk for you / I don’t have to talk to you / See, I’m not on display / Never was, never will ever be for you.

(Visited 2.036 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Jeg har så meget været udsat for det her & det er pisse nederen at ikke bare manden, men også folk omkring ham forsøger at få mig til at fremstå bitchy & utaknemmelig. Well – rend mig i røven y’all!
    Og tak for dit indlæg <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *