Ting, som mænd (måske) ikke ved om kvinder

Mit ansigt, når jeg har menstruation og der ikke er noget chokolade eller ost i nærheden.

 

Jeg synes, at kvinder tit bliver portrætteret som nogle mystiske væsener, som mænd ikke kan regne ud. Vi er flygtige, og man ved aldrig helt, hvad vi tænker og hvor man har os. Det ene øjeblik sidder vi og kigger kælent på en mand, det næste øjeblik kyler vi Kähler vaser gennem lokalet. Ingen kan regne os ud. Jeg synes naturligvis, at det er noget værre pjat. Så komplicerede og enigmatiske er vi altså heller ikke. Men det kan godt være, at det er, fordi jeg selv er en kvinde, at jeg synes, vi er forholdsvis nemme at forstå. Og jeg mener, at det vil gavne os alle sammen, hvis vi bliver bedre til at forstå hinanden på tværs af køn, så jeg har komponeret en lille liste, hvor jeg forklarer lidt om os kvinder og vores gådefulde tanker og handlinger.

 

 1. Prutter sætter sig fast i fissen

Der foregår meget nede i en kvindes underliv. Der er en masse huller, som er placeret tæt på hinanden, og det kan engang imellem resultere i nogle spøjse ting. Som når luften fra en prut sætter sig fast mellem ens kønslæber, lige ved skedeåbningen. Det er en lille luftboble, der sidder og kilder/irriterer, og vi vil gerne have den væk. Hvis vi er sammen med andre, prøver vi at gøre det på en diskret måde (hvis vi er alene, tager vi bare hånden ned mellem vores ben og maser/skubber luftboblen ud), og der er forskellige måder at gøre det på. Hvis jeg sidder ned og har en prut fanget mellem kønslæberne, så glider jeg en smule frem på stolen, presser den øverste del af røven ned mod sædet, og kører så mit underliv tilbage henover sædet, så bliver luften klemt ud af min fisse.

 

 1. Når vi prøver at forhindre dig i at komme hen til os

Vi har lært, at mænd forventer, at vi altid dufter godt. Selv når vi har spist stærk indisk mad og ikke har været i bad i flere dage. Så vi vil gå ret langt for at skjule vores ildelugtende sider. Vi sidder måske inde i stuen og ser RuPaul’s Drag Race, mens du står ude i køkkenet og kokkererer. Du beslutter dig for at smutte ind i stuen i et par sekunder for at kysse os, fordi du er en sød mand, der gerne vil vise, at du holder af os. Problemet er, at vi lige har slået den klammeste prut, der lugter af rådden menneskekød, og vi vil bestemt ikke have, at du går direkte ind i den grågrumsede tåge af død og ødelæggelse, så vi løber hen til dig og møder dig i døråbningen og skubber dig tilbage ud i køkkenet.

 

 1. Vi lugter også til vores egne prutter

(Ja, det er gået op for mig, at denne liste måske bare skulle have heddet Kvinder og Prutter)

Mænd taler altid om, hvor sjove de synes prutter er (jo I gør så), og hvor meget deres prutter lugter og hvad de lugter af. Men kvinder er altså ikke så fine og sofistikerede, som I går og tror. Vi løfter også dynen og tager en sniffer, når vi har sluppet en ordentlig vind.

 

 1. Spejle er ekstremt vigtige for os

(Jeg lover, at denne slet ikke handler om prutter)

Siden vi var ganske små har vi fået kommentarer, der handler om vores udseende, fra venner, familiemedlemmer og fremmede mennesker. Så det ligger dybt i os at gå op i, hvordan vi ser ud. Og det gælder ikke bare, når vi skal i skole, på arbejde eller på en date. Vi gennemtænker alle mulige scenarier, og så afprøver vi dem foran spejlet, for at se, hvordan vi ser ud. Vi har alle prøvet at gå igennem en kæmpe tude-sesh, men stadig være så klar i hovedet, at vi lige kigger os i spejlet, for at tjekke om vi græder pænt eller grimt. Vi har højst sandsynligt også prøvet at sætte noget Barry White på og strippe for os selv foran spejlet, for at finde ud af, om vi kunne forføre en mand på den måde (de fleste af os indser, at vi ikke er Demi Moore i Striptease). Vi har også øvet skænderier foran spejlet, for at se om vi er lækre, selv når vi er vrede (det er vi sjældent).

 

 1. Menstruation

Vi får lyst til at skyde dig i pikken, hvis du siger noget a la: ”Hvor slemme kan de der menstruationssmerter egentlig være?” Nogle kvinder har det ret nemt, når det kommer til menstruation; de bløder kun i et par dage, og ikke særlig meget, og har ingen smerter. Og det er jo bare vidunderligt for dem. Hurra. Dog er de fleste kvinder ikke så heldige. Hvis vi bliver ekstra emotionelle, hvis vi ligger i fosterstilling og æder vores vægt i chokolade (eller ost i mit tilfælde), hvis vi vrisser af dig, så lad være med at kommentere på det. Du skal også omgående stoppe med at fortælle os om dengang du fik mast dine kugler på en cykelstang, og at du derfor 100% forstå, hvad vi går igennem. For nej. Det gør du ikke. Slet ikke. OVERHOVEDET IKKE (ja, dette er skrevet dagen før jeg får menses, og jeg har lyst til at rive min livmoder ud af min krop og skrige af den). Du må meget gerne lytte til os, og overraske os med chokolade (eller ost), og lige når det kommer til menstruation, så kan det godt være, at vi ikke får sagt tak for din forståelse, eller for den chokoladebar (ostesnack) du har givet os, men du skal vide, at vi sætter stor pris på det, vi er bare lidt optaget af den blodige krig i vores underliv.

(Visited 1.958 times, 1 visits today)

Kommentarer

 • Når det kommer til prutter har jeg lagt mærke til, at jeg med alderen har opbygget både stor morskab og fascination, og dermed nærmest en slags kærlighed, ved prutter! Jeg synes seriøst at prutter er så fucking sjove! Og især mine egne!
  Jeg ved det er både ganske barnligt og ucharmerende (og/= ufeminint), men når man lige tænker over konceptet: en semi ukontrolerbar og uundgåelig lille gas der kommer ud af numsehullet, ligeså stille finder den sin lugt som varierer fra gang til gang og sidst men ikke mindst så siger de fandeme en lyd – og denne varierer i den grad også. Helt fra lyden af vindens susen, til lyden af trommer og trompeter. Tilmed en lille melodi af og til.
  Det er sgu da fucking sjovt!
  Morskaben er selvfølgelig kontekstbestemt, så overskudsagtig er jeg heller ikke, at jeg ikke føler skammen ved at prutte foran andre end mig selv og mine nærmeste. Og ja, prutter er selvfølgelig også klamme, for de lugter jo ikke godt, men det gode ved klamheden er at den forsvinder ret hurtigt og helt af sig selv – helt uden man skal tørre den op.

  Tak for din blog btw. <3

 • Tak for dig Katrine!
  Du er simpelthen fantastisk! Det er så stærkt af dig at du deler dig. Fuck nogen lortemennesker du har været udsat for!! Og btw, fuck Lene!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *