Hvide kvinder, der støtter op om giftige mænd

 

Cindy Hyde-Smith, Joni Ernst, Shelley Moore Capito, Susan Collins og Deb Fischer. Det er de hvide, republikanske, kvindelige senatorer, som i går stemte ja til Brett Kavanaugh, som nu har en livstidsplads i USA’s højeste ret. En mand, som løj flere gange under ed foran the Senate Judiciary Committee. En mand, der har flere seksuelle anklager hængende over hovedet. En mand, der på ingen måde kan forblive rolig i pressede situationer. En mand, som altid har fået alt, hvad han har peget på, og derfor føler, at det er hans God-given right at blive godkendt til the US Supreme Court.

 

Disse kvinder og andre kvinder, som stemmer på mænd som Trump og Kavanaugh har internaliseret den hvide, cishet mands kvinde- og verdenssyn i en ekstrem grad. Grayson Perry skriver følgende i sin bog The Descent of Man:

 

’What millennia of male power has done is to make a society where we all grow up accepting that a system grossly biased in favour of Default Man (Perrys term for den hvide, midaldrende, heteroseksuelle mand fra middelklassen) is natural, normal and common sense, when it is anything but … He has forged a society very much in his own image, to the point where now much of how other groups think and feel is the same. They take on the attitudes of Default Man because they are the attitudes of our elders, our education, our government, our media. Default Man has had way too much say in the shaping of our internalized ideals. He has shaped the idealized selves we all try to live up to into versions that fit in with his needs.’

 

I et forsøg på at opnå så meget magt som overhovedet muligt, har disse kvinder adopteret Default Man’s holdninger, væremåde, retorik og garderobe. Hvis vi som kvinder vil tages alvorligt, skal vi forsøge at være som Default Man, eller i hvert fald støtte op om at opretholde Default Man som den øverste, den klogeste, den neutrale, den fornuftige, den altvidende, den bedste. Og Default Man’s verden er så smukt sat op, at hvis nogle kvinder går imod ham, så vil der være en hær af andre kvinder, der sørger at diffamere os, og så kan Default Man læne sig tilbage og sige, ”se, selv kvinder bryder sig ikke om disse hysteriske feminister, der råber op om ulighed.”

 

Hvis en kvinde spiller efter Default Man’s regler og opnår en god portion magt – som er tilfældet med de republikanske, kvindelige senatorer – så er det værste hun kan gøre, er at stemme imod Default Man, for så kan hendes magt meget hurtigt forsvinde igen, da den er opnået ved at opløfte og verbalt kærtegne ham.

 

I dag har jeg kun én ting at sige til disse kvinder: I hope you choke on the bag of white dicks you’re gobbling down on a daily basis, you fucking cunts.

 

Måske har jeg noget mere konstruktivt at sige om nogle dage, men i dag er jeg bare rasende.

(Visited 514 times, 1 visits today)

Kommentarer

  • Det er rystende på så mange måder, at jeg selv er helt tom for ord. I går satte en kendt kagebagekvinde trumf på, ved at poste et oplæg om, hvordan hun er imod kvinder, der skræmmer mænd med deres krav om rettigheder. Mange kvinder takker hende, for at turde sige det højt. Jeg føler mig helt modløs ovenpå den her weekend 😢

      • Det er Annemette Voss, som lavede et indlæg på sin blog: ” “The Future is Female”…Really?”, og hvor folk reagerer på det på instagram. Det gør virkelig ondt i sjælen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *