‘Below Her Mouth’ er en smuk og sexet film

 

Det er ret sjældent, at jeg sætter mig til at se en film om lesbiske. Ikke fordi jeg ikke er interesseret i film, der fortæller historier om lesbiske, men fordi det næsten aldrig bliver gjort særlig godt. Hvis den lesbiske karakter ikke får en mærkværdig sygdom og dør, så vender hendes familie hende ryggen, og hvis det ikke er tilfældet, så får vi serveret en så tør romance, hvor der højst bliver holdt i hånd og sendt lange længselsfulde blikke gennem et kæmpe lokale. Lesbiske bliver næsten altid portrætteret som mystiske, gådefulde, småfarlige, forvirrede eller afvigende. Jeg gider ikke at se flere Bar Girls/Kissing Jessica Stein/Lost and Delirious-film, fordi de giver mig lyst til at flå øjnene ud af mit hoved og trampe på dem. Så da jeg satte mig til at se det lesbiske drama Below Her Mouth i går aftes var det med en stor portion skepsis.

 

 

Men jeg kan meddele, at jeg blev positivt overrasket. Selvom filmen bestemt ikke er perfekt, får den vist to kvinder, som går fra at være fysisk tiltrukket af hinanden til at falde head over heels for hinanden. Ingen af dem dør. Ingen af dem døjer med seriøse mentale problemer som konsekvens af deres seksualitet. Ingen af dem bliver gjort arveløse på grund af hvem de forelsker sig i. Og det jeg var mest henrykt over var, at filmen rent faktisk viser to kvinder, som har sex. Kvinder, der har sex på en realistisk måde. Kvinder, hvis brystvorter man ser. Kvinder, der viser smerte og nydelse i deres ansigter. Uden en eller anden Fabio-ballade spillende i baggrunden.

 

 

 

 

Below Her Mouth er en meget visuel film, hvilket måske lyder tosset, for er alle film ikke det? Det, jeg mener med det, er, at der er meget få ting, der bliver sagt i filmen, så rigtig har nogen relevans eller som er interessant, hvorimod det visuelle gør, at man sidder klistret til skærmen indtil filmen slutter. De bløde neonfarver får en til at slappe af. Nærbillederne af Dallas (Erika Linder) og Jasmine (Natalie Krill), når de taler sammen skaber en helt speciel og intim følelse mellem en selv og det, der foregår på skærmen. Og når kameraet ofte zoomer ud, når de to har sex, ser man hele kroppe og bliver mindet om, at vi ser to individer, to hele mennesker. Ofte bliver kvinder reduceret til røv, bryster, ben, hofter eller en anden kropsdel ved at zoome helt ind på dem, så man glemmer, at de er subjekter og ikke objekter. Men i Below Her Mouth får ingen af os lov til at tro, at kvinder bare er en bunke kropsdele, og det er utrolig dejligt, smukt og sexet. At Linder og Krill også formår at overbevise mig om, at de rent faktisk er forelskede i hinanden, er et bevis på deres skuespilevner, da manuskriptet ofte er tørt og intetsigende. Hvis man vil se en film, der er visuelt lækker og tilfredsstillende, så se Below Her Mouth (på Netflix). Hvis man vil se en film, der leverer skarpe replikker og intens personudvikling, så lad være.

 

 

(Visited 806 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *